האם ישנה מגבלה על נושא מכשיר שמיעה בסביבת מוזיקה חזקה?

באופן עקרוני לא קיימת מגבלה על שימוש במכשיר שמיעה בסביבת מוזיקה חזקה ורועשת, אך האזנה למוזיקה בעוצמות כאלה היא בכל מקרה לא מומלצת. האוזן האנושית לא בנויה למוזיקה חזקה וכך גם המכשירים שאמורים לסייע לתפקוד הביולוגי. את עוצמת החוזק מודדים ביחידות דציבל וכל רעש מעל 85 דציבל מוגדר כמזיק.

הנה כמה פרמטרים שיעזרו לכם לבדוק האם אתם נמצאים בסביבת מוזיקה חזקה שעלולה להסב נזקים לאוזן שלכם:

א. עוצמת הרעש – ההמלצה העקרונית היא כאמור לא להאזין למוזיקה חזקה בעוצמה של מעל 85 דציבל. במידה ואתם חייבים לעשות זאת מתוקף עבודה או כל סיבה אחרת, יש להימנע מחשיפה לעוצמות האלה למשך יותר משעתיים ביום.
ב. תדירות הרעש – יש משמעות גם לתדירות הרעש ולהבדלים בין תנאי חשיפה שווים של זמן, עוצמה ומיגון לרעש שמכיל בעיקר תדרים גבוהים, לבין רעש שמכיל בעיקר תדרים נמוכים. תדירות הרעש בולטת למשל בפערים בין רעש מטוסים לבין רעש תחבורה או טנקים.
ג. רגישות אישית – קחו בחשבון את הרגישות האישית שלכם כלפי הימצאות בסביבת מוזיקה חזקה ולא רק את ההנחיות הטכניות בנושא של שימוש במכשיר שמיעה. המגבלות הקיימות מוגדרות על ידי היצרן, אבל רק אתם יודעים מה רף הרגישות האישית.

איך מתנהגים במקום עם מוזיקה חזקה?

במידה ויש לכם מכשיר שמיעה ואתם סובלים מבעיות בסביבת מוזיקה חזקה, תוכלו להקפיד על מספר כללי מפתח. ראשית, צאו מדי פעם למקום שקט והתרחקו מהרמקולים. בקשו סידורי ישיבה מיוחדים באולמות אירועים והגבילו את עוצמת השמע גם במערכות מוזיקה אישיות. העדיפו אוזניות חיצוניות על פנימיות ובדקו כיצד זה משפיע עליכם.

בנוסף, יש לפנות לייעוץ מקצועי של רופא אף אוזן גרון אחת לתקופה מסוימת. התייעצות עם רופא לא רק תעזור לכם להתאים את המכשיר לצרכים האישיים, אלא גם לזהות בזמן ליקויים בשמיעה. התייעצות עם רופא אף אוזן גרון צריכה להיות חלק בלתי נפרד מהשמירה על בריאות. לרופא יש את הידע הנדרש והוא ימליץ לכם כיצד להתנהג בסביבת מוזיקה חזקה במיוחד.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מכון שמיעה עם החזר מקופת חולים

בדיקות שמיעה בהסדר עם קופת חולים

כמה זמן מקובל להמתין בתור למכון שמיעה?