כיצד מתבצעת בדיקת ברה?

 בקרב ילדים עד גיל 5 חודשים הבדיקה תתבצע בזמן שהם ישנים ומגיל 5 חודשים עד גיל 5 שנים, הילד ייטול תרופה שגורמת להירדמות. אצל ילד בגיל חמש, שמסוגל לשתף פעולה, הבדיקה תיערך בזמן ערות במצב שכיבה. בזמן הבדיקה, מצמידים לראשו של הילד אלקטרודות ומחדירים אוזנייה לאוזן שלו. הקלינאי או הטכנאי יסמן באמצעות עט ייעודי מספר סימנים על הקרקפת של הילד, שמטרתם למקם את האלקטרודות. על כל סימון מורחים מעט משחה מחוספסת שמסייעת לאלקטרודות לפעול כראוי. האלקטרודות יתחברו מצד אחד לראש של הילד הנבדק ומהצד השני הן מחוברות למכשיר ה - הברה. מרגע זה מתחיל רישום של פעולות גלי המוח. בתום הבדיקה, מנקים את הראש של הילד מהמשחה ומאפשרים לו לקום /להתעורר בזמנו.

מי מבצע את הבדיקה?

הבדיקה מתבצעת ע"י טכנאי EEG או אודיולוג מוסמך.

איך להתכונן לבדיקה?

מאחר ולצורך בדיקתBERA  יהיה צורך בהצמדה של אלקטרודות לראש של הילד, יש צורך להתכונן כך: 

  • לחפוף את ראשו של הילד יום קודם.

  • לא למרוח משחה או ג'ל לשיער ולהימנע מכל מריחה של חומר אחר על השיער.

  • אם הילד/ ה עם שיער ארוך לא לאסוף את השיער ולהשאירו במצבו הטבעי, על מנת לשמור על מוליכות תקינה לאורך כל הבדיקה.

  • על מנת להבטיח הליך תקין של הבדיקה בקרב ילדים שהם מתחת לגיל חמש, מומלץ שהילד לא ישן קודם לבדיקה ויהיה עייף באופן טבעי. ביום הבדיקה, יש להעיר אותו בשעה 4:00 לפנות בוקר ולוודא שהוא נרדם עד הגעתכם למכון. 

  • תינוקות עד גיל 5 חודשים לא צריכים להיות בצום.  

  • תינוקות מגיל 5 חודשים - גיל שנה, צריכים להיות בצום לפחות ארבע שעות בטרם ייקחו את התרופה של הבדיקה וכן יכולים לשתות מים שעתיים קודם לתרופה.

  • ילדים בני שנה עד 5 שנים - צריכים להיות בצום מאוכל לפחות שש שעות לפני שהם לוקחים את התרופה. הם יכולים לשתות מים עד שעתיים למתן התרופה.

  • חשוב להגיע עם שמיכה של הילד, צעצוע, בגד חם, מוצץ וכל מה שיכול לסייע לילד להירדם. חשוב לציין שתהליך הקבלה למכון, הבדיקה עצמה וההשגחה לאחר מכן עד השחרור, עשויים לקחת זמן, על כן יש להתאזר בסבלנות.

האם יש מקרים שבהם לא ניתן לבצע את הבדיקה?

במקרים בהם יש לילד חום או שהוא סובל מדלקת בדרכי הנשימה, דלקות אוזניים או הקאות. אלו מצבים שלא יאפשרו בדיקה תקינה ויש לקבוע מועד אחר לבדיקה. 

איך מזמינים תור לבדיקה ברה?

הבדיקה ניתנת על פי הפנייה מהרופא המטפל של הילד יחד עם טופס 17. 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מכון שמיעה עם החזר מקופת חולים

בדיקות שמיעה בהסדר עם קופת חולים

כמה זמן מקובל להמתין בתור למכון שמיעה?