2018 - אילו מכשירי שמיעה קיימים בשוק
אם יש לכם בעיית שמיעה אמנם יש בכך חיסרון גדול, אך לעולם הרפואה המודרני יש הרבה מה להציע לכם. יש לא מעט מכשירי שמיעה חדישים, נוחים וקטנים במיוחד שיכולים להחזיר את השמיעה שלכם ובכך גם את איכות חייכם, לרמה הכי גבוהה שיש. אלו מכשירים יש כיום?
התאמת מכשיר השמיעה היא העניין הכי חשוב
עוד לפני שנרחיב על כל סוגי מכשירי השמיעה שקיימים כיום בחלוקה לפי סוג, חשוב לזכור שלכל מטופל, לפי סוג הבעיה והחומרה שלה יחד עם ענייני נוחות ותקציב, יתאים מכשיר שמיעה שונה. יש מכשירי שמיעה יקרים מאוד שיכולים להגיע ליותר מעשרת אלפים שקלים, כאשר גם ההשתתפות של קופת החולים לא באמת תעזור להוזלה משמעותית במחיר. כמובן שהערך העליון הוא נוחות ואיכות השימוש אך בכל זאת יש כאן עניין של הגבלה תקציבית, אופי שימוש והעדפה אישית.
סוגי מכשירי השמיעה בשנת 2018
· מכשירי השמיעה המפורסמים ביותר הם מכשירי השמיעה שנמצאים מאחורי האוזן. מכשירים אלו מורכבים מכה חלקים: מכשיר השמיעה עצמו, האוזנייה שמותאמת לפי מידותיו של זה שנוא אותם, והצינורית שמעבירה את גלי הקול. מכשירים אלו יכולים לעלות בין כמה מאות שקלים ועד מעל ל-10 אלפים שקלים, והם בעלי מגבר חזק וסוללה איכותית. מכשירים אלו מתאימים גם לבעיות שמיעה חמורות במיוחד.
· מכשירי שמיעה תוך אוזניים הם המכשירים הנסתרים יותר. מכשירי השמיעה הללו אינם בולטים ובדגמים הקטנים ביותר אפילו אם תתאמצו להבחין בהם בתוך האוזן, יכול להיות שלא תצליחו. מכשירים אלו מיוצרים בהתאמה אישית עבור כל מטופל, לפי מבנה האוזן שלו, והם נוחים מאוד להתקנה באוזן ואף לא מורגשים. הם קלי משקל, הם מאפשרים קליטת צליל טבעית וכיוונית והאוזן החיצונית מתפקדת באופן טבעי בגלל מיקום המכשיר.
· מכשירי שמיעה ממשפחה נוספת הם מכשירי השמיעה בהתאמה פתוחה. מכשירים אלו אינם סוגרים את תעלת השמע ויש בכך יתרונות רבים, כמו למשל שהשמיעה הכיוונית נשארת. הרכבת המכשיר נוחה במיוחד הודות לצינורית שקופה ודקה מאוד, כאשר מכשירים אלו מתאימים גם הם ללקויי שמיעה במצב חמור יחסית. מכשירים אלו כמו גם מכשירי השמיעה התוך אוזניים, יכולים להגיע למחיר של מעל 12 אלף שקלים אך יש מכשירים זולים בהרבה שעולים 1000 שקלים בלבד.
תגובות
הוסף רשומת תגובה